Juli 2008

080731. Känns som att Spectra är helt klar för utmärkt eftersök i ukl nu. Räkas eftersök i ekl både spår och vatten är däremot fortfarande en kvalfylld match.
Arjeplogs fjällvärld
080728. Nya vatten, nya vindar, nya platser varje gång vi tränar...  Blir ett par dagars paus nu för vi ska ta en tur upp till fjälls.
080728. För Spectras del slipar Pia vidare med vattnet i Ukl. Varierande avstånd till vattenbryn och skiftande igångsplatser. Ser väldigt bra ut och snart nytt prov.
080728 Räka jobbar med Ekl vatten där vi riktar in oss på långa avstånd och med varierande vegetation. Räven är på upptining.   
080727. Hemma i Arvidsjaur igen. Hjortronen behöver några dagar ytterligare. Återväxten bland hår och fjädervilt visade frikostigt upp sig liksom mygg och knott.
Vattenträning omedelbart vid hemkomst till Arvidsjaur
Umeälven i solsken lockade oss att ta en paus under vår resa från söder till norr.
SVK Östras eftersöks- och utställningshelg, i Brottby, välordnad och trivsam som vanligt.
18 juli 2008. Sluttamp på Gotlandsvistelsen. Vädret har passat oss fint och vi har haft det bra. Vi har badat, solat, skrivit i vår familjedagbok, klättrat i raukar med både barn och hundar, vi har cyklat, handlat massor med glass och hittat på ett eget litet stenspel.  Vi har kunnat träna både Spectra och Räka i spår men kvalitetsträning vatten fick vi vara utan eftersom den beställda startpistolen dröjde närmast 14 dagar i stället för 4. Vi har plockat en hel del fästingar i år men efter anskaffning av halsband så uteblev de från vår närhet. Vår katt Solo blir bara coolare med tiden. Nu tvekar han inte att ta mat och vatten från hundarna.